"Als automatiseerder die
zich specifiek en uitsluitend
richt op de branche voor bloemen, planten en accessoires is Uniware doorlopend bij een groot aantal sierteelt projecten betrokken."
Sjaak van der Vijver en Uniware hebben besloten samen mee te werken aan het eTrade project van FloraHolland.

FloraHollandEtrade is een proef van FloraHolland met een elektronisch handelssysteem.
Daarin voeren kwekers aanbod en prijsstelling in en koppelen handelsbedrijven dat aanbod door naar hun eindklant (door middel van webshops).

Doel van de pilot is te weten te komen hoe een digitaal handelssysteem als FloraHollandEtrade in de toekomst uitgevoerd moet worden en welke aanvulling en invloed deze elektronische dienstverlening heeft op de andere verkoopsystemen.

Tijdens de pilot wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande systemen en werkwijzen om de betrouwbaarheid te garanderen. De pilot is in nauwe samenwerking met kwekers en kopers tot stand gekomen.

Hoewel er nog steeds sprake is van een pilot, heeft FloraHolland besloten eTrade te continueren.
(klik hier voor meer info)

De bijdrage van v.d. Vijver bestaat uit meedenken over de opzet van het systeem en het in de praktijk uittesten van werkbaarheid ervan.

Uniware verzorgt de online / realtime koppeling met de webshop. Daarbij ligt voor Uniware de nadruk met name op de ontwikkeling en het testen van de berichten structuur. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van standaard XML-berichten die via een service worden aangeboden.