"Als automatiseerder die
zich specifiek en uitsluitend
richt op de branche voor bloemen, planten en accessoires is Uniware doorlopend bij een groot aantal sierteelt projecten betrokken."
Persbericht 04-06-2009. Bron: Uniware Computer Systems B.V., Vlaardingen

Vida Verde Export B.V. en FloraConnect hebben de primeur van het eerste XML-labelbericht!

Vida Verde heeft in de afgelopen week als eerste exporteur een XML- Labelbericht aan FloraConnect verstuurd.


De initiatiefnemer van FloraConnect, Uniware Computer Systems B.V., zal in de komende weken samen met Vida Verde, haar automatiseerder Heed Automatisering en enkele kwekers, de puntjes op de i gaan zetten, zodat voortaan de consumentenlabels van Vida Verde op een efficiënte wijze door haar leveranciers op de planten kunnen worden geplaatst.

"Toen wij vernamen van het initiatief van FloraConnect, hebben wij vrij snel besloten dat ook wij hier aansluiting op zouden willen hebben. We zien grote voordelen in aansluiting op dit systeem omdat de kwaliteit van de gelabelde planten door een vermindering van het aantal handelingen hiermee blijft zoals deze behoort te zijn. Daarnaast kunnen wij doormiddel van FloraConnect onze ingangscontrole en interne logistiek optimaliseren. In overleg met de betrokkenen hebben wij besloten om de uitwisseling van gegevens tussen ons eigen systeem en FloraConnect op basis van moderne XML-berichten te laten verlopen. Dat wij deze techniek als eerste voor dit doel gaan gebruiken, past perfect bij ons moderne bedrijf", zo meent directeur Fred Janssen van Vida Verde.

Uniware Computer Systems B.V. zal tijdens de open dag van VidaVerde, aanstaande zaterdag, aanwezig zijn om geïnteresseerden te informeren over de werking en mogelijkheden van FloraConnect.

Momenteel maken 180 vooraanstaande Nederlandse en buitenlandse potplantenkwekers gebruik van de mogelijkheden die FloraConnect biedt. Naast VidaVerde maken o.a. ProfitPlant B.V. en de FPP-groep gebruik van FloraConnect. Enkele andere grote potplantenexporteurs hebben zich inmiddels aangesloten en zullen binnenkort ook effectief van het FloraConnect systeem gebruik gaan maken.


Noot voor de redactie:

Klik op onderstaande link voor aanvullend materiaal: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Uniware Computer Systems B.V., Pieter 't Hart - 010-2854220, pieter@uniware.nl
óf
VidaVerde Export BV, Arnold Kok - 0174-671956, arnold@vida-verde.com