"Als automatiseerder die
zich specifiek en uitsluitend
richt op de branche voor bloemen, planten en accessoires is Uniware doorlopend bij een groot aantal sierteelt projecten betrokken."

Afgelopen maandag 7 februari bestond Uniware Computer Systems uit Vlaardingen 25 jaar.

Directeur Ruud Hartog had in het weekend samen met zijn vrouw het gehele bedrijfspand in de versiering gezet. Het personeel, dat niet afwist van deze bijzondere dag, werd hiermee maandagmorgen verrast. Tijdens het wekelijkse overleg besteedde Ruud speciale aandacht aan het eveneens 25 jaar in dienst zijnde personeelslid Jules Castens.

25 jaar geleden kwam Ruud tijdens zijn studie electrotechniek aan de TU Delft in aanraking met Unix computersystemen. Deze systemen werden toen alleen nog maar gebruikt voor wetenschappelijke toepassingen. Ruud doorzag de mogelijkheden voor een commerciële toepassing van dit automatiseringssysteem en kwam tijdens een stage in aanraking met enkele bloemen- en plantengroothandelaren. Nog gedurende zijn studie zette Ruud Uniware Computer Systems BV op en samen met vriend en studiegenoot Jules Castens zetten zij de basis neer van het huidige bedrijf. Zij moesten voor het programmeren van het pakket één PC delen.

Dankzij de successen die Ruud en Jules behaalden in de branche, kwamen steeds meer bloemen- en plantengroothandelaren bij Uniware langs voor praktische oplossingen. Uniware heeft zich de afgelopen 25 jaren dan ook steeds verder ontwikkeld als branchespecialist. Inmiddels zijn Ruud en Jules al lang niet meer met z’n tweetjes. Met 20 personen wordt dagelijks gewerkt aan het branchespecifieke “Uniware concept”. Dat dit concept nog steeds werkt, blijkt wel uit het feit dat de allereerste klanten na 25 jaar nog steeds klant zijn en dagelijks gebruik maken van de oplossingen van Uniware.

Vandaag de dag loopt Uniware nog steeds voorop met innovatieve oplossingen voor de bloemen- en plantenbranche. De software FloraConnect® wordt gebruikt door allerhande bedrijven in de branche zoals verzend- en bestelexporteurs, boeketterieën, Cash and Carry’s en sinds enkele jaren ook steeds meer door kwekers. Uniware levert niet alleen de software, maar levert en beheert ook de servers en werkplekken waarop de software draait. Zo hebben klanten één aanspreekpunt voor al hun ICT vraagstukken.

Bijlage foto: Jules Castens (links) ontvangt de felicitaties uit handen van Ruud Hartog.





Noot voor de redactie:

Klik op onderstaande link voor aanvullend materiaal: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Uniware Computer Systems B.V., Pieter 't Hart - 010-2854220, pieter@uniware.nl